Wykonanie
Mam swój sprawdzony sposób na
lody, który "modyfikuje" dodając różne składniki. Dzisiaj ze sklepu wróciłam z
jabłkami i
gruszkami... Ale to jeszcze nie
sorbet, postaram się nauczyć się ich robić jak najszybciej. Jak na razie,
lody jabłkowo-
gruszkowe:)

Składniki:200 ml
mleka200 ml
śmietany 30%50 g
cukru pudru2
jabłka1
gruszkaPrzygotowaniePrzygotowanie
lodów zaczynam dzień wcześniej- wkładam misę od maszyny do zamrażarki na 12 godzin.Masa lodowa:
Śmietankę ubijam na sztywno.
Jabłka i
gruszkę obieram, kroję na małe kawałeczki i miksuje w blenderze.Mieszam razem
mleko,
cukier puder i
śmietanę oraz
owoce.Wkładam mieszankę do lodówki na jakiś czas- masa musi być bardzo zimna.Następnie przekładam masę do maszyny i postępuje według wskazówek maszyny.Moja maszyna
miesza około 30-40 minut.SMACZNEGO!!!

