Wykonanie
Przepis nie dla każdego- zdaje sobie sprawę, że nie każdy toleruje zupki "z paczki". Ale ja zrobiłam coś innego- upiekłam w niej
mięsko.

Składniki:1kg
karkówki3 łyżki
miodu3 łyżki
musztardyzupa cebulowa francuska z
prażoną cebulką Knorr
przyprawy:
sól,
pieprz,
zioła prowansalskieSposób wykonania
Karkówkę kroję w plastry. Smaruje
miodem i
musztardą, a następnie oprószam
przyprawami. Wkładam na co najmniej godzinę do lodówki (ale doradzam na całą noc). Naczynie żaroodporne smaruje
masłem (lub innym tłuszczem, np.
olejem). Układam na dnie plastry
karkówki. Zupę
cebulową przygotowuje według przepisu na opakowaniu. Wlewam całość do naczynia żaroodpornego. Wstawiam do nagrzanego do 200-220 stopni piekarnika i zapiekam w tej temperaturze około godziny,
potem zmniejszam temperaturę do 180 stopni i zapiekam jeszcze godzinę. Podaje z pieczonymi ziemniaczkami.