ßßß Cookit - przepis na Paluszki mięsne

Paluszki mięsne

nazwa

Wykonanie

Składniki:
0,5 kg mięsa wieprzowego
2 jajka
bułka tarta
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
Przygotowanie
Mięso myję, osuszam, a następnie kroję w paski. Każdy pasek mięsa przyprawiam i odstawiam na chwilę. Do jednej miseczki przekładam jajko, do drugiej bułkę tartą. Zaczynam panierować: każdy kawałek maczam w jajku, potem w bułce tartej. Smażę na mocno rozgrzanym oleju do zbrązowienia z obu stron. Gdy skończę smażyć wszystkie paluszki znów przekładam na patelnię i zalewam wodą. Duszę całość ok 30-40minut. W międzyczasie w razie potrzeby dolewam wody. Powstanie pyszny sosik:) Ja podałam z plackami ziemniaczanymi:)
Źródło:http://gotujejakmasterchef.blogspot.com/2015/03/paluszki-miesne.html