Wykonanie



Składniki:1-2
gorzkie czekolady ( w zależności ile miseczek się robi),
bita śmietana (można samemu ubić
śnieżkę,
śmietankę 30% lub użyć gotowej),
truskawki,
wafelki.Przygotowanie:
Czekoladę rozpuścić. Najlepiej rozpuścić najpierw jedną, a w razie potrzeby dopiero drugą.

Przygotować silikonowe foremki do muffinek.Pędzelkiem wysmarować
czekoladą foremkę. Włożyć do lodówki do zastygnięcia
czekolady. Gdy
czekolada zastygnie nanieść drugą warstwę (już grubszą)
czekolady. Ponownie włożyć do lodówki. Dwie warstwy powinny wystarczyć by wyciągnąć gotową miseczkę (kubeczek) na deser. Przy wyciąganiu delikatnie najpierw odchylić boki, następnie wypychać od
spodu. Gdyby warstwy były zbyt cienkie nanieść kolejną.Do środka szprycą nałożyć
bitą śmietanę. Udekorować
wafelkami i
truskawkami - oczywiście mogą to być zupełnie inne składniki.łanie wyglądają podane na złożonej serwetce w kwiat lotosu. Sposób składania serwetki znajduje się tu kliknij .


Smacznego!!!