Wykonanie
Rewelacyjny przepis na
truskawki. Nic dodać, nic ująć. Lekka, puszysta
bita śmietana kremówka, kruche i słodkie
bezy oraz soczyste lekko kwaskowate
truskawki. Cudo nad cudami.Poniżej proporcje na sześć porcji.4 duże
bezy500 g
truskawek300 ml
śmietany kremówki- Schłodzoną
śmietanę kremówkę ubijamy ręcznie lub na wolnych obrotach na sztywno.- Do
bitej śmietany dodajemy pokruszone
bezy.- Następnie płuczemy
truskawki, osuszamy je i pozbawiamy szypułek. Kroimy na połowy i dodajemu do masy.- Całość delikatnie mieszamy, aby
truskawki nie puściły zbyt wiele soku.- Nakładamy do pucharków i dekorujemy resztkami pokruszonej
bezy i
truskawkami.- Ci, którzy mają silną wolę i dadzą radę poczekać mogą schować deser do lodówki, ci którzy nie mają tyle cierpliwości mogą zjeść od razu.Smacznego:)