Wykonanie
            


Dzisiejsza propozycja jest dla tych którzy nie tolerują 
mleka krowiego. 
Mleko sojowe to dość dobry i smaczny zamiennik. Osobiście rzadko kupuję 
mleko sojowe, a jeżeli już to tylko te smakowe. Sama mam dość specyficzne podejście do 
mleka krowiego, bo jako małe dziecko nie tolerowałam go, i rodzice 
mieli olbrzymie problemy aby nakarmić dziecko. Sprowadzali specjalne mieszanki z Niemiec, a były to lata 80te! Więc było bardzo trudno. 
Potem skaza 
białkowa towarzyszyła mi dość długo i utrzymywała się do 15 roku życia (zazwyczaj mija po 2,3 roku życia).Wiem, że nie powinnam spożywać w nadmiernych ilościach 
mleka krowiego ale je bardzo lubię. 
Mleko UHT, czyli 
mleko które nie ma sobie żadnych bakterii ani ich form przetrwalnikowych dość dobrze toleruje i głównie takie spożywam. Czasami wybieram 
mleka sojowe lub 
ryżowe, sama przygotowuje 
kokosowe lub 
migdałowe.

SKŁADNIKI:- 
espresso (około 60 ml)- spienione 
mleko sojowe o smaku 
czekolady około 120mlDo 
espresso wlej spienione 
mleko, tak aby powstało dużo puszystej pianki!


Smacznego!Buziaki!
