Wykonanie

Zdrowe kluski? Czy to jest wogóle możliwe? TAK!Dzisiaj zapraszam Was serdecznie na kluseczki z
kaszy kuskus, z
serkiem Tapas Arla Apetina, suszona lawendą i dużą ilością
orzechów ziemnych. Gwarantuję Wam że tym daniem zaskoczycie swoich
bliskich i znajomych. Kluseczki rozpływają się w ustach, są bardzo aromatyczne i przepyszne. Podałam je z podsmażonymi na
maśle klarowanym
pomidorkami koktajlowymi i posypką z
orzeszków ziemnych.Obłędne połączenie!Zapraszam!


SKŁADNIKI:- 1,5 szklanki ugotowanej
kaszy kuskus- 1
serek Arla Apetina TAPAS- suszona lawenda- 3 łyżki
mąki ryżowej-
sól- 3 łyżki posiekanych
orzechów ziemnych + na posypkę- 1-2 łyżki
masła klarowanego-
pomidorki koktajlowe

Wykonanie:
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Wystudź. dodaj
serek Arla Apetina Tapas i pozostałe składniki wszystko wymieszaj, masa ma być dość gęsta, formujemy wałek i odcinamy prostokąty. Każdy kawałek formuj w dłoni na kulkę. Zgnieć
między dłońmi. Przyciśnij widelcem tak aby utworzyły się rowki.Kluseczki gotujemy we wrzącej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki
oliwy. Czas gotowania to około 5-6 minut.Na
maśle podsmaż
pomidorki, oprósz
solą.Gorące kluseczki wyłóż na talerz, polej
masłem klarowanym, ułóż
pomidorki i posyp posiekanymi orzeszkami!

Pysznie!Pięknie i kolorowo!

Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!