Tradycyjnie zupę neapolitańską podaję z grubymi kluskami. Tym razem nieco zmodyfikowałam to danie, zastępując kluski domowymi pulpetami.PS. Ser żółty można zastąpić serkiem topionym. Smakuje równie dobrzeSkładniki:6 szklanek wywaru z warzyw25 dag śmietanki 18%2 żółtka4 łyżki startego sera żółtego½ kg mięsa drobiowego1 jajo¼ szklanki grysikuSól, pieprz½ łyżeczki przyprawy do kurczakaWykonanie:Mięso na pulpeciki zmielić, dodać składniki ( grysik, jajo, przyprawę do kurczaka, sól, pieprz do smaku i dobrze wymieszać) Następnie uformować małe kuleczki i ugotować w osolonej wodzie. Do przecedzonego wywaru wlać śmietankę i zagotować . Następnie żółtka rozprowadzić wrzącą zupą, dodać utarty ser i doprawić do smaku. Podawać z ugotowanymi wcześniej pulpecikami.