Wykonanie
Ciastka może nie są zbyt urodziwe, ale za to bardzo smaczne :)Składniki:- upieczona
dynia 150 g- sojavit 85 - odżywka
białkowa sojowa 50 g-
siemię lniane mielone 50 g- 3
jajka- łyżeczka
proszku do pieczenia-
miękka margaryna Kasia 30 g-
olejek migdałowy do ciast- słodzik w płynie-
sezam (u mnie firmy Sante) 20 gPiekarnik nagrzewamy do 170°C, dużą blachę (taką z piekarnika) wykładamy papierem do pieczenia i spryskujemy Pam`em.Do
białek dodajemy
olejek migdałowy oraz słodzik i delikatnie miksujemy, po chwili dodajemy
żółtka i znów miksujemy całość. Następnie dodajemy
siemię lniane, sojavit i miksujemy razem. Później jeszcze
proszek do pieczenia oraz upieczoną
dynię. A na koniec
miękką margarynę oraz ziarna
sezamu. Dokładnie mieszamy. Masa jest dość miękka także nie da się jej formować w rękach. Więc przy pomocy dwóch małych łyżeczek formujemy "coś" na kształt owalny :)Pieczemy około 35 minut, w połowie pieczenia odwracamy
ciastka na drugą stronę. Pozostawiamy do ostudzenia.
Ciastka wyglądają trochę jak pączki z piekarnika, ale nie smakują jak pączki :)
Składniki odżywcze dla całości (300 g):
Białko: 75,15 gWęglowodany: 10 , 2 gTłuszcze: 68 , 5 gKcal: 989Natomiast jedno
ciastko waży około 9 g:
Białko: 2,22 gWęglowodany: 0 , 3 gTłuszcze: 2 , 02 gKcal: 29