Wykonanie
Placki z
pieczarkami to śniadanie jak dla mnie typowo niedzielne, kiedy z wielką przyjemnością celebrujemy wspólny posiłek i kiedy mam więcej czasu na przygotowanie. Dziś jest dobry dzień :)
Składniki :0,5 szklanki słodkiej
śmietanki 18%1
jajko3 łyżki
mąkiszczypta
soli0,5 łyżeczki mieszanki
ziół prowansalskich10-15
pieczarekolej do smażeniaPrzygotowanie :Ubijam trzepaczką
śmietankę z
jajkiem, dodaję
mąkę,
zioła,
sól i
pieprz. Umyte
pieczarki kroję w cienkie plastry i dodaję do ciasta. Na patelni ze średnio rozgrzanym
olejem kładę łyżką niewielkie placuszki i smażę je z obu stron na rumiano, po usmażeniu odkładam na chwilę na talerz z papierem - do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podaję gorące.Przepis autorski.Wszystkim moim znajomym i nieznajomym Kobietom - życzę dziś uśmiechu :)