Wykonanie

Smaczny deser
jagodowy, bardzo łatwy, szybki do przygotowania i każdy go zje z przyjemnością. Przy tym naprawdę niskokaloryczny, bo bazą deseru jest
mleko skondensowane.
Mleko skondensowane ubitę na sztywną pianę jest tak lekkie i puszyste, jak obłoczek lub chmurka. Spoiwem deseru jest
galaretka o smaku
leśnych owoców, oczywiście smak
galaretki według uznania.

Składniki na 6 pucharków:
mleko skondensowane niesłodzone- 200 ml1
galaretka o smaku
owoców leśnych100- 150 g
jagódcukier - opcjonalnieWykonanie:przygotować
galaretkę. Zagotować 250 ml
wody, czyli o połowę mniej
wody niż z przepisu na torebce i mieszając rozpuścić
galaretkę. Dodać
cukier. Ostudzićschłodzone
mleko skondensowane (najlepiej przez noc w lodówce) ubić na sztywno przy pomocy miksera. Ubijanie trwa krótko, około 3 minut.
Mleko podczas ubijania bardzo szybko zwiększa swoją objętość. Cały czas ubijając powoli wlewać przestudzoną
galaretkę na dno pucharkow wyłożyć
jagódki, następnie przykryć pianką. Udekorować wierzch
jagodamiwstawić do lodówki, by deser stężałŻYCZĘ SMACZNEGO !UWAGI: Deser można przygotować w małej keksówce wyłożonej folią spożywczą, a piankę wymieszać z
jagodami, następnie pokroić w plastry.