Wykonanie
Wczoraj pierwszy raz w życiu przejechałam w upale , w miłym towarzystwie 45 km na rowerze.Już nie było sam na sam ,ale zabraliśmy jeszcze jednego kolegę i pojechaliśmy lasem , przed siebie , mijając biegaczy , innych rowerzystów , dużo rozmawiając no i spędzając wspólnie czas.I jak by jeszcze mi było mało , wybrałam się wieczorem na mało przebieżkę, tak na zakończenie aktywnego weekendu :)A dziś poniedziałek, powrót do( jeszcze )szkolnych obowiązków . Do napisania jeden z ostatnich sprawdzianów z Biologii ,bo później to będą już same powtórkowe.Na dzisiejsze śniadanie zrobiłam sobie dania świetnie dopasowane do pogody , jaka panuje na dworzeSą to gofry , zrobione po raz pierwszy z
płatków quinoaBardzo chrupiące aczkolwiek delikatneDo nich nie mogło być dziś nic innego jak koktajl - z
mango ,
mleczka kokosowego i
truskawekA do gofrów oczywiście jeszcze dołączyły
owoce , dużo
owoców bo trzeba w pełni wykorzystać sezon


Gofry z
płatków quinoa z
owocami i koktajlemPrzepis:- 50 g
płatków quinoa- wrzątek do zalania
płatków- 3 łyżki
mąki gryczanej-
jajkoPłatki zalać wrzątkiem do ich poziomu i odstawić na całą noc. Rano dodać resztę składników i wymieszaćPiec w dobrze rozgrzanej i uprzednio wysmarowanej
olejem do momentu chrupkości . Smacznego

Przepis na koktajl:- 1/ 2
mango- 1/ 4 szkl
mleczka kokosowego- 5
truskawekWszystkie składniki potraktować blenderem i pić!I taka mała fotka na koniec żebyśmy nie byli Anonimowi i

** Ten w zielonej koszulce to Daniel , czyli kolega który zachęcił mnie do wyczynowego kolarstwa <3