Wykonanie
Czy Wam też tak szybko mija czas? Nawet nie zauważyłam kiedy, a tu już weekend. Niestety według prognoz pogody ma być brzydko i zimno. Z jednej strony to dobrze, bo
będę miała motywację, aby siedzieć w domu i nadrabiać zaległości. Na pocieszenie mam
pudding kokosowy z musem
truskawkowym. Na razie z mrożonych
truskawek, ale mam nadzieję, że już niedługo będą świeże
truskawki :)przepis na dwie porcje
4 łyżki nasion chia300 ml
mleka kokosowego200g mrożonych
truskawekpłatki kokosowePrzygotuj dwie szklanki lub dwa słoiczki. Wsyp do nich chia, zalej 150ml
mleka, wymieszaj dokładnie i odstaw na noc. Rano ponownie wymieszaj
pudding.
Truskawki zmiksuj, na wierzchu wyłóż mus
truskawkowy i udekoruj
płatkami kokosowymi.Smacznego :)