Wykonanie
1 września 2013
Zastanawiałam się przez chwilę, czy to co rośnie prawie na każdym drzewie w okolicy, to na pewno
figi. Spróbowałam. Tak, to raczej one...Chorwatom chyba się już przejadły, bo rosną, dojrzewają i spadają z drzew na brunatną ziemię, gdzie zaczynają "fermentować". Całe Brseč pachnie dojrzałymi
owocami.Przepis prosto z drzewa...
FIGI Z
JOGURTEM NATURALNYM I
MIODEMSkładniki (2 porcje):2 małe
jogurty naturalne (u mnie
Jogurt Cvrsti 3.2 i Takuci
Jogurt)5 dojrzałych fig2 łyżki
miodu (u mnie
miód lawendowy)
Figi dokładnie płuczemy. Kroimy je na ćwiartki. Do miseczek przelewamy
jogurt. Układamy na nim
owoce. Cały deser polewamy obficie
miodem lawendowym.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.