Wykonanie
A może na kolację skusicie się na lekką i orzeźwiającą
sałatkę z
awokado i
arbuzem w roli głównej?

Skład:· ćwiartka
arbuza·
awokado - ważne, żeby było dojrzałe, ale nie przejrzałe· pół pęczka
natki pietruszki· 150 g
mozzarelli w kulkach· sok z połowy/całej
cytrynyArbuza kroimy w dużą kostkę, oczyszczamy z pestek, wrzucamy do dużej miski.
Awokado przecinamy wzdłuż, wyjmujemy pestkę i za pomocą łyżki delikatnie wyjmujemy miąższ. Kroimy w kostkę nieco mniejszą niż
arbuza i dorzucamy do miski. Całość szybko skrapiamy
sokiem z cytryny- dzięki temu
awokado nie ściemnieje.
Pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do reszty warzyw. Dorzucamy
mozzarellę i całość delikatnie mieszamy.
Sałatkę podajemy schłodzoną. Smacznego!