ßßß Cookit - przepis na CYTRYNOWE SERNICZKI

CYTRYNOWE SERNICZKI

nazwa

Wykonanie

Serniczki ze skórką cytrynową i wiórkami kokosa podane z mandarynką
/1 porcja/
350 g twarogu sernikowego
25 g mąki kokosowej
duże jajko
łyżka wiórek kokosowych
30 g skórki cytrynowej HELIO
szczypta soli
kilka kropel ekstraktu waniliowego
łyżeczka masła do natłuszczenia formy
łyżka syropu z agawy
Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą.
Dodać mąkę kokosową, ekstrakt i syrop z agawy. Ponownie zmiksować.
Na koniec dodać wiórki, skórkę cytrynową i wymieszać.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Na dnie foremek umieścić skórkę cytrynową.
Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).
Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu :)
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/12/cytrynowe-serniczki.html