ßßß
Polskie pomidory to pełnia niepowtarzalnego smaku i bogactwo wartości odżywczej – w każdym czerwonym owocu kryje się ponad trzydzieści witamin, minerałów i składników korzystnych dla zdrowia. A w sierpniu możemy korzystać z tych najlepszych – gruntowych, wyhodowanych ze starannie wyselekcjonowanych, pochodzących ze sprawdzonych źródeł ziaren, bez GMO. Dzięki marce Pudliszki i pomidorom uprawianym w tym regionie, teraz również warszawianie będą mogli dłużej cieszyć się wyjątkowym smakiem lata nie tylko w daniach gotowych, ketchupie oraz koncentratach marki Pudliszki, ale także w postaci domowych przetworów.Wielkopolska kraina urodzajuKlimat w regionie Pudliszek, skąd pochodzą pomidory, jest idealny do ich uprawy - średnia ilosć opadów jest tam najniższa w Polsce, a liczba dni słonecznych najwyższa. Dodatkowo, 80% upraw jest zbieranych ręcznie, aby zachować jak najwięcej walorów warzyw.Trzy warszawskie lokalizacja – cztery kolejne weekendyWłaśnie te pomidory, doglądane każdego dnia przez plantatorów z wielopokoleniowym doświadczeniem, można kupić w sierpniu i wrześniu w następujących terminach i lokalizacjach:23 sierpnia – piątek – Targ Koszyki24 sierpnia – sobota - LeTarg Wilanów30 sierpnia – piątek – Targ Koszyki31 sierpnia – sobota – LeTarg Wilanów i Targ Koszyki5 września – czwartek – Targ Koszyki6 września – piątek – Targ Koszyki7 września – sobota – Targ Śniadaniowy13 września – piątek – Targ Koszyki14 września – sobota – Targ ŚniadaniowyPomidory będą dostępne na stoisku z logotypem Pudliszki, w cenie 5 zł/kg. O walorach upraw opowie doświadczony sprzedawca, a ich smak na pewno zadowoli nawet największych smakoszy.