ßßß
2 białka100 g cukru pudrułyżeczka soku z cytrynyłyżeczka mąki ziemniaczanejpłaska łyżeczka barwnika czerwonego albo fioletowegoBiałka ubić na sztywną pianą.Stopniowo po łyżeczce dodawać cukier puder, cały czas miksując na wysokich obrotach.Potem dodać sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną, zmiksować.Ubijać aż piana będzie lśniąca i sztywna.Dodać barwnik (jeśli dodamy fioletowy beziki wyjdą ciemno-różowe) i tylko przez chwilę miksować - do niejednolitego wymieszania.Przełożyć masę do worka dekoracyjnego lub szprycy bez końcówki i wyciskać pianę na kształt serc na papier do pieczenia.Włożyć bezy do nagrzanego piekarnika do 140 st.C. i piec (suszyć) przy uchylonym piekarniku przez 30 minut.Jeśli bezy będą lekko brązowieć w trakcie pieczenia to przykryć je od góry np. papierem do pieczenia.Po 30 minutach wyłączyć piekarnik, ale bezy dalej trzymać w piekarniku jeszcze przez min. 30 minut.