Wykonanie
Po
makaronowym szaleństwie, czas na małą odmianę. Tym razem
mięso, tego mi brakowało we Włoszech. Jednak, żeby nie odchodzić za bardzo jeszcze od włoskich klimatów, przygotowałam dziś na obiad roladki z
indyka z włoskimi dodatkami -
suszonymi pomidorami, pesto,
parmezanem i
szynką parmeńską. Nie dość, że pyszne to jeszcze bardzo zdrowe :) Oczywiście z dodatkami możecie kombinować dowolnie, grunt, żeby Wam smakowało :)porcja dla 2 osób

4 porcje sznycli z
indyka4
suszone pomidory z zalewy60g
parmezanu4 łyżeczki pesto
bazyliowego4 plastry
szynki parmeńskiejpieprz czarnySznycle umyj, osusz i delikatnie rozbij za pomocą tłuczka. Następnie każdy z nich posmaruj delikatnie niewielką ilością pesto. Następnie układaj na nich kolejno
szynkę parmeńską,
suszonego pomidora oraz kawałek
parmezanu. Całość dokładnie zawiń. Gotowe roladki umieść w sakiewkach z foli aluminiowej. Następnie umieść je w naczyniu żaroodpornym, podlej niewielką ilością
wody i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piecz ok. 50 minut. Podawaj ciepłe z ulubionymi dodatkami.Smacznego :)
