Wykonanie
Nareszcie przyszła do nas prawdziwa wiosna, a w
sumie już nawet lato :) W końcu na talerzu świeże
truskawki, świeże warzywa :) To jedna z najlepszych sałatek jaką sobie zrobiłam. Połączenie smaków troszkę nietypowe, ale gwarantuje Wam, że bardzo smaczne ;)porcja dla dwóch osób

pół
brokuła200g
truskawek40g
orzechów nerkowca60g goudy2 łyżki pestek dyni
ocet balsamicznyBrokuł ugotuj, tak aby był al dente. Następnie podziel go na małe kawałki i przełóż do miski. Na suchej patelni podpraż
orzechy nerkowca i
pestki dyni. W tym czasie pokrój
truskawki na ćwiartki, a
ser w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Całość
skrop octem balsamicznym. Podawaj jako samodzielny posiłek lub z świeżym
pieczywem.
