Wykonanie
Kolejny słodki krem. Idealny dodatek do porannych pancakes, tostów, czy owsianki. To także fajny pomysł na prezent dla miłośników
czekolady :)

200g
orzechów laskowych200g
białej czekolady100ml
śmietanki kremówkiOrzechy wykładamy na blachę do pieczenia. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 10 minut. Następnie za pomocą papierowego ręcznika ściągamy łupinki.Tak przygotowane
orzechy, wkładamy do blndera i mielimy.

Do rondelka przelewamy
śmietankę, dodajemy
czekoladę połamaną na mniejsze kawałki i podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając, aby się nie przypaliło. Gdy
czekolada się już rozpuści, wyłączamy ogień i dodajemy zmielone
orzechy. Mieszamy dokładnie, przekładamy mase do słoiczka i pozostawiamy do wystygnięcia.Gotowe ;)
