Wykonanie
Zdrowy i niskokaloryczny deser na bazie
malin z dodatkiem
jagód goji i pełnoziarnistej kruszonki z
płatkami owsianymi. Idealna propozycja na coś słodkiego dla osób dbających o wagę.

Składniki:(na 4 porcje)
maliny (świeże lub mrożone)4 łyżki
jagód goji½ szklanki
płatków owsianych górskich¼ szklanki
mąki razowej typ 2000¼ szklanki
maki pszennej typ 50030 g
masłafruktoza/cukier trzcinowy do smakuSposób przygotowania:W kokilkach układamy
maliny. Do każdej z miseczek dodajemy łyżkę
jagód goji i mieszamy. Z
płatków owsianych,
mąki,
masła i fruktozy/cukru trzcinowego zagniatamy kruszonkę tak aby miała konsystencje mokrego piasku. Jeśli jest zbyt sucha dodajmy trochę
masła. Kruszonką przykrywamy
owoce i zapiekamy 15-18 minut w 180 stopniach C. Najlepsze jeszcze ciepłe ;)