Wykonanie
Dzisiaj coś naprawdę prostego i pysznego. Właściwie to na tyle prostego, że nawet miałam wątpliwości czy zamieszczać ten post na blogu, ale jest naprawdę pyszna i idealnie sprawdza się jako jarzynka do obiadu. Szczególnie polecam przy dzieciach, które nie przepadają za smakiem
marchewki ta słodka wersja na pewno im zasmakuje.

SKŁADNIKI:4-5
marchewkiokoło 40 g
masła1-2 łyżeczki
cukrusól, świeżo mielony
czarny pieprzWYKONANIE:
Marchewki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Podsmażyć na roztopionym
maśle tak aby pokryło ono
marchewki. Wlać tyle
wody aby zakryła
marchewki, doprawić
sola i
pieprzem i gotować na wolnym ogniu około 20 minut aż będą miękkie. Jeśli
woda wyparuje należy dodać jej jeszcze trochę. Pod koniec gotowanie w garnku niemal nie powinno być płynu. Jeśli jest należy go zredukować.
marchewki posypać
cukrem i przesmażać kilka minut aż pokryją się glazurą. Doprawić do smaku.