Wykonanie
Ciekawostka:
Rum, czyli osławiony trunek piratów i podróżników.Po tak inspirującej historii
alkohol ten ewoluował do segmentu premium i zaskakuje smakiem największych koneserów. Kluczowe postaci, z którymi kojarzy się
rum to piraci - Francis Drake, Henry Morgan czy Czarnobrody, a także
Royal Navy - brytyjska marynarka królewska.

Składniki, 4 porcje:800 g miąższu
arbuza (zważonego bez skóry), około 1/4 średniego
arbuza350 g
truskawek50 g
białej czekolady1 pełna łyżka stołowa płynnego
miodu (około 25 ml)2 - 3 łyżki białego
rumuPrzygotowanie:Jeśli mamy czas i ochotę schładzamy
arbuza i
truskawki w lodówce. Do rondelka włożyć połamaną na kosteczki
białą czekoladę,
miód i
rum. Ciągle mieszając roztopić
czekoladę i połączyć składniki w jednolity sos (jeśli chcemy możemy chwilkę pogotować, wówczas cały
alkohol wyparuje pozostawiając jedynie smak). Odstawić do przestudzenia na czas przygotowania
owoców.Do pojemnika blendera włożyć miąższ
arbuza (bez pestek) oraz cały sok jaki z niego wyciekł, dodać
truskawki (bez szypułek) oraz sos z
białej czekolady i krótko zmiksować, tak aby pozostały drobinki
owoców. Wstawić do lodówki do schłodzenia lub od razu podawać. Można przygotować wcześniej i trzymać w lodówce przez kilka godzin do czasu podania.

http://alchemiawnetrz.pl/2045-thickbox_default/la-rochere-kieliszki-richelieu-2szt.jpg

http://alchemiawnetrz.pl/szklanki-kieliszki-la-rochere/338-la-rochere-szklanki-richelieu-2szt.htmlMiłego dnia:)