Wykonanie
Nie raz głowię się co by tu zrobić na jutrzejsze śniadanie... czasem stawiam na jajecznicę, czasem na wymieszany
twarożek, zdarzają się również
parówki, tosty i zwykłe kanapki :) Dzisiaj padło na jajecznicę, ale by nie było tradycyjnie to dodałam do niej po kawałku
trzech serów, które miałam w lodówce... i tym sposobem wyszła mi naprawdę pyszna jajecznica!Potrzebujemy (2 porcje):- 4
jajka,-
szczypiorek,- 3 - 4 plasterki
sera wędzonego Gryfickiego,- 2 plastry
sera cheddar,- 1 plaster
mozzarelli,-
sól,-
pieprz.
Sery pokroić w kostkę i wrzucić do miski.
Szczypiorek posiekać i dodać do
serów. Wbić
jajka, dodać
sól i
pieprz - wymieszać. Rozgrzać patelnię z odrobiną
masła. Wylać masę jajeczną. Często mieszać i smażyć do czasu aż
ser się troszkę roztopi i uzyskamy pożądaną konsystencję.