Wykonanie
W domu remont, a co za tym idzie została mi tylko do użytku lodówka, mikrofalówka i multicooker. Jak na złość miałam ochotę na
ciasteczka, domowe, zdrowe.W zeszłą sobotę zabrałam manatki poszłam do mamy, żeby użyczyła mi piekarnika.Jako, że jestem na etapie poszukiwań nowego sprzętu mogłam przetestować sprzęt mojej mamy :)

SKŁADNIKI:szklanka
miodu (miałam do dyspozycji wielokwiatowy)- tak wiem szklanka to dużo, ale po upieczeniu nie czuć go prawie wcale :)2
jajka2 łyżki
mąki orkiszowej2 łyżki
otrąb orkiszowych2 łyżki
siemienia lnianego1 czubata łyżka
otrąb gryczanych2 łyżki
płatków owsianych2 garści mieszanki studenckiej2 garści duszonej
żurawiny1/2 łyżeczki
sodyPRZYGOTOWANIE:
Miód wymieszałam z
jajkami. Wymieszałam z ww składnikami. Wyłożyłam na blaszkę wyłożoną papierem. Piekłam 20 minut 180 stopni :)Podzieliłam na porcje. I macie domowego batonika :)Smacznego





