Wykonanie
14:21 Jedz Taniej 1 Comments
Wracamy do Was po krótkiej przerwie. Koniec sesji, związane z tym jej opijanie, wizyta w domu i inne pochłaniające zajęcia. W końcu, po czterech dniach
mogę opublikować dla Was coś ciekawego. Dziś Ania przygotowała przepis na proste, szybkie i dobre
ciasteczka owsiane, których przygotowanie zajmie Wam zaledwie kilkanaście minut, a z braku laku - w sytuacji kryzysu i nadciągającej fali koleżanek, czy rodziny - możecie wypełnić czymś swój stół.Potrzebujemy:1 szklanka
mąki1 3/4 szklanki
płatków owsianych (można dodać też
otręby lub
siemię lniane)1/2 łyżeczka
sody1/2 łyżeczka
proszku do pieczenia60 gram
masła1/2 szklanki
cukru1
jajkoPrzygotowanie:Mieszamy
mąkę,
otręby,
sodę i
proszek do pieczenia. Dodajemy
masło i ugniatamy.Następnie dodajemy
cukier i
jajko. Rozwałkowujemy ciasto na 5 mm i wycinamy koła.pieczemy w 180 stopniach przez 15 min