ßßß Cookit - przepis na Bagietka wypełniona salsiccią

Bagietka wypełniona salsiccią

nazwa

Wykonanie

Dziś chciałabym Wam zaproponować smaczny pomysł na przystawkę.
Bagietka wypełniona salsiccią czyli bagietka wypełniona farszem z mieszanego mięsa mielonego.
Przystawka jest banalnie prosta do zrobienia i smakuje niebiańsko, z pewnością przypadnie do gustu Waszym gościom.
Możecie przygotować ją wcześniej i zamrozić.
Zapraszam ;-)
Składniki:
1 bagietka
400 g salsiccia(surowa kiełbasa włoska)
Jeśli nie macie salsicci to potrzebne do farszu Wam będzie:
400 g mieszanego mięsa mielonego
4 ząbki czosnku
100 ml wina białego
2 jajka do smażenia
Przygotowanie:
Bagietki kroimy na kawałki po około 12cm, obcinamy końcówki i wydrążamy miąższ. W sumie mi wyszło 6 kawałków.
W misce mieszamy mięso mielone, przepuszczony przez praskę czosnek i białe wino.
Wypełniamy bagietkę mięsem mielonym
i kroimy na plastry o szerokości 1 , 5 cm.
Możemy moczyć w roztrzepanym jajku i smażyć na oliwie lub na patelni teflonowej lub ceramicznej bez udziału oliwy z listkiem szałwii czy tymianku.
Tu zależy od Waszego wyboru. Ja osobiście mocze w roztrzepanym jajku i smażę na oliwie. Podaje jako grzanki.
Smacznego !
Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)
Źródło:http://kalejdoskoprenaty.blogspot.com/2014/12/bagietka-wypeniona-salsiccia.html