Wykonanie
Dziś chciałabym Wam zaproponować smaczny pomysł na przystawkę.
Bagietka wypełniona salsiccią czyli
bagietka wypełniona farszem z mieszanego
mięsa mielonego.Przystawka jest banalnie prosta do zrobienia i smakuje niebiańsko, z pewnością przypadnie do gustu Waszym gościom.Możecie przygotować ją wcześniej i zamrozić.Zapraszam ;-)

Składniki:1
bagietka400 g salsiccia(surowa
kiełbasa włoska)Jeśli nie macie salsicci to potrzebne do farszu Wam będzie:400 g mieszanego
mięsa mielonego4 ząbki
czosnku100 ml
wina białego2
jajka do smażeniaPrzygotowanie:
Bagietki kroimy na kawałki po około 12cm, obcinamy końcówki i wydrążamy miąższ. W
sumie mi wyszło 6 kawałków.


W misce mieszamy
mięso mielone, przepuszczony przez praskę
czosnek i
białe wino.

Wypełniamy
bagietkę mięsem mielonym
i kroimy na plastry o szerokości 1 , 5 cm.Możemy moczyć w roztrzepanym
jajku i smażyć na
oliwie lub na patelni teflonowej lub ceramicznej bez udziału
oliwy z listkiem
szałwii czy
tymianku.Tu zależy od Waszego wyboru. Ja osobiście mocze w roztrzepanym
jajku i smażę na
oliwie. Podaje jako grzanki.Smacznego !Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)