ßßß
Składniki:1 bagietka400 g salsiccia(surowa kiełbasa włoska)Jeśli nie macie salsicci to potrzebne do farszu Wam będzie:400 g mieszanego mięsa mielonego4 ząbki czosnku100 ml wina białego2 jajka do smażeniaPrzygotowanie:Bagietki kroimy na kawałki po około 12cm, obcinamy końcówki i wydrążamy miąższ. W sumie mi wyszło 6 kawałków.
W misce mieszamy mięso mielone, przepuszczony przez praskę czosnek i białe wino.
Wypełniamy bagietkę mięsem mielonym
i kroimy na plastry o szerokości 1 , 5 cm.Możemy moczyć w roztrzepanym jajku i smażyć na oliwie lub na patelni teflonowej lub ceramicznej bez udziału oliwy z listkiem szałwii czy tymianku.Tu zależy od Waszego wyboru. Ja osobiście mocze w roztrzepanym jajku i smażę na oliwie. Podaje jako grzanki.Smacznego !Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)