ßßß Cookit - przepis na Paccheri z ricottą i orzechami laskowymi

Paccheri z ricottą i orzechami laskowymi

nazwa

Wykonanie

Scroll down for English
Danie w kilka minut, przygotowane bez większego wysiłku, sycące i pyszne. Tak w skrócie można opisać ten przepis.
Ja u ż y ł am paccheri ale makaron może być dowolny.
Zachęcam Was do wypróbowania tego rewelacyjnego przepisu.
Składniki na 2 osoby:
250 gr makaronu paccheri
125 sera ricotty
40 gr orzechów laskowych
20 gr sera parmigiano
Przygotowanie:
W lekko osolonej wodzie gotujemy makaron al dente, według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie do blendera lub malaksera wkładamy orzechy laskowe. Miksujemy przez 30 sekund, a następnie zgarniamy do środka orzechy laskowe ze ścianek i miksujemy kolejne 10 sekund.
W misce mieszamy ricottę z orzechami laskowymi. Dodajemy ser parmigiano. Następnie odcedzamy makaron i wrzucamy do miski z serem, dolewamy pó ł szklanki wody, w której gotował się makaron i mieszamy łopatką.
Podajemy na ciepło.
Smacznego!
Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)
In the English version
hazelnuts
Ingredients for 2 persons:
250 gr pasta paccheri
125 ricotta cheese
40 gr hazelnuts
20 gr parmesan cheese
Directions:
Cook the pasta according to the packet instructions in a large pot of salted, boiling water until al dente. Add hazelnuts to a food processor and pulse until finely ground. In a bowl, mix the ricotta with hazelnuts. Add the parmesan cheese. Drain the pasta and toss it in the with cheese, add half a cup of water in which the pasta is cooked and mix with a spatula. Share the plates. Serve warm.
Źródło:http://kalejdoskoprenaty.blogspot.com/2013/05/paccheri-z-ricotta-i-orzechami-laskowymi.html