ßßß
Składniki na 2 osoby:250 gr makaronu paccheri125 sera ricotty40 gr orzechów laskowych20 gr sera parmigianoPrzygotowanie:W lekko osolonej wodzie gotujemy makaron al dente, według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie do blendera lub malaksera wkładamy orzechy laskowe. Miksujemy przez 30 sekund, a następnie zgarniamy do środka orzechy laskowe ze ścianek i miksujemy kolejne 10 sekund.
W misce mieszamy ricottę z orzechami laskowymi. Dodajemy ser parmigiano. Następnie odcedzamy makaron i wrzucamy do miski z serem, dolewamy pó ł szklanki wody, w której gotował się makaron i mieszamy łopatką.
Podajemy na ciepło.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionhazelnutsIngredients for 2 persons:250 gr pasta paccheri125 ricotta cheese40 gr hazelnuts20 gr parmesan cheeseDirections:Cook the pasta according to the packet instructions in a large pot of salted, boiling water until al dente. Add hazelnuts to a food processor and pulse until finely ground. In a bowl, mix the ricotta with hazelnuts. Add the parmesan cheese. Drain the pasta and toss it in the with cheese, add half a cup of water in which the pasta is cooked and mix with a spatula. Share the plates. Serve warm.