ßßß Cookit - przepis na Cynamonowe francuskie ślimaczki

Cynamonowe francuskie ślimaczki

nazwa

Wykonanie

Mocno cynamonowe, szybkie i smaczne ciasteczka z ciasta francuskiego
SKŁADNIKI
1 opakowanie ciasta francuskiego - prostokątne
1 łyżka stopionego masła
3 łyżki cukru
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka przyprawy korzennej
1 jajko
PRZYGOTOWANIE
Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy roztopionym masłem.
Mieszamy w miseczce cukier z cynamonem i przyprawą piernikową i rozprowadzamy równomiernie na cieście.
Zwijamy ciasto ciasno wzdłuż dłuższego brzegu. Smarujemy
rulon rozmąconym jajkiem i kroimy na plastry grubości około
1 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem na około 15 min.
Smacznego :)
Źródło:http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2014/02/cynamonowe-francuskie-slimaczki.html