ßßß Cookit - przepis na Fioletowy ‚budyń’.

Fioletowy ‚budyń’.

nazwa

Wykonanie

Jeden z moich ulubionych kremów czy też budyniów, jak kto woli nazwać, to zdecydowanie ten z kaszy jaglanej . Ma świetną konsystencję, jest bardzo zdrowy, a do tego możemy mu nadać smak na jakikolwiek w danej chwili mamy ochotę. Ja dziś wybrałam banana, letnie jagody oraz kokos . Podałam zaś z kremowym musem z nerkowców, delikatnymi płatkami kokosa oraz z słodkim, złocistym syropem klonowym . Nie tylko kolor miał niesamowity, ale i wszystkie te smaki idealnie się skomponowały. Chętnie zjadłabym jeszcze więcej
jagodowo-bananowy krem jaglany z kokosem podany z masłem z nerkowców, płatkami kokosa oraz syropem klonowym
blueberry-banana millet cream with desiccated coconut served with cashews butter, coconut flakes and maple syrup
Składniki:
4 łyżki kaszy jaglanej
szklanka wody/mleka roślinnego (tu: sojowe)
łyżka wiórek kokosowych
spora garść mrożonych jagód (odmroziłam)
dojrzały banan
opcjonalnie: łyżeczka cukru kokosowego (lub innego)
Kaszę jaglaną ugotować wieczorem na mleku/wodzie i wymieszać z kokosem. Ostudzić i wstawić do lodówki. Rano zmiksować z pozostałymi składnikami. Przełożyć do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
Czwartek już za nami. Jeszcze tylko dziś i znowu dwa ‚wolne’ dni. Zapowiada się bardzo pracowicie. Jednak motywacja nie zgasła. Poza tym przewiduję jakiś dobry film na weekendowy wieczór 😉
All happiness depends on a leisurely breakfast. John Gunther
Miłego piątku!
Źródło:http://www.anappleaday.pl/2015/01/fioletowy-budyn.html