Wykonanie
Jeden z moich ulubionych kremów czy też budyniów, jak kto woli nazwać, to zdecydowanie ten z
kaszy jaglanej . Ma świetną konsystencję, jest bardzo zdrowy, a do tego możemy mu nadać smak na jakikolwiek w danej chwili mamy ochotę. Ja dziś wybrałam
banana, letnie
jagody oraz
kokos . Podałam zaś z kremowym musem z
nerkowców, delikatnymi
płatkami kokosa oraz z słodkim, złocistym
syropem klonowym . Nie tylko kolor miał niesamowity, ale i wszystkie te smaki idealnie się skomponowały. Chętnie zjadłabym jeszcze więcej
jagodowo-
bananowy krem jaglany z
kokosem podany z
masłem z
nerkowców,
płatkami kokosa oraz
syropem klonowymblueberry-
banana millet cream with desiccated coconut served with cashews butter, coconut flakes and maple
syrupSkładniki:4 łyżki
kaszy jaglanejszklanka wody/mleka roślinnego (tu:
sojowe)łyżka wiórek
kokosowych
spora garść mrożonych
jagód (odmroziłam)dojrzały
bananopcjonalnie: łyżeczka
cukru kokosowego (lub innego)
Kaszę jaglaną ugotować wieczorem na mleku/wodzie i wymieszać z
kokosem. Ostudzić i wstawić do lodówki. Rano zmiksować z pozostałymi składnikami. Przełożyć do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Czwartek już za nami. Jeszcze tylko dziś i znowu dwa ‚wolne’ dni. Zapowiada się bardzo pracowicie. Jednak motywacja nie zgasła. Poza tym przewiduję jakiś dobry film na weekendowy wieczór 😉All happiness depends on a leisurely breakfast. John GuntherMiłego piątku!