Wykonanie

Każdemu znana
kasza manna.Często podawana dzieciom,przeważnie gotowana na
mleku.Osobiście bardzo lubię
kaszę,nie ważne jaką lubię wszystkie.Co niektórzy mają 'traumę' z dzieciństwa,
kasza manna na
mleku tak gęsta,że łyżka 'stoi' . Na szczęście mnie,to minęło :DA co jeśli
kaszę ugotować na soku,zblendować ?Powstaje puszysty mus lekko kwaskowaty. pycha!Tak przygotowany mus idealnie pasuje jako deser,może być podany na śniadanie. Polecam.Składniki:3 szklanki
soku pomarańczowego1/2 szklanki
kaszy mannyok 1/2 szklanki
cukruSok razem z
cukrem zagotuj. Zdejmij z ognia i wsyp
kaszę,dokładnie zamieszaj i postaw jeszcze raz na małym ogniu. Gotuj ok 5 minut,aż
kasza zgęstnieje.Gotową
kaszę lekko przestudź i zmiksuj blenderem na puszystą masę.Mus możesz podać ze startą skórką z
pomarańczy,
skórką pomarańczową itp.