Miał być "zwykły" obiad na szybko a wyszło przepyszne danie, którego smak zaskoczył nawet mnie! Do tego uśmiech zadowolenia na twarzy męża - i czego chcieć więcej? :)SKŁADNIKI: (na ok 3 porcje)1 podwójna pierś z kurczaka1 słoik sosu słodko-kwaśnegoOrzech4-5 łyżek kukurydzygarść orzeszków ziemnych1. Pierś kurczaka pokroić w kawałki, doprawić ulubioną przyprawą (u mnie Przyprawa do mięs Knorr), usmażyć na oleju (ok 15 min).2. Sos wlać do usmażonego mięsa, dodać kukurydzę i orzeszki, podgrzać.4. Podawać z ryżem.Sos słodko-kwaśnyOrzech bardzo nam posmakował. Nie dość, że jest zdrowy i ekologiczny, to jeszcze po podgrzaniu i dodaniu go do mięsa okazał się tak smaczny i dobrze doprawiony, że nie musiałam nic "poprawiać" jego smaku (a rzadko mi się to zdarza!) :) Na prawdę polecam :)