Wykonanie
Delikatne, puszyste oraz bardzo zdrowe naleśniki
kokosowe. Idealne na podwieczorek-najlepsze z
konfiturą malinową (również własnej produkcji). Znalezione tutaj . Ciasto najlepiej jest przygotować godzinę przed smażeniem oraz smażyć na patelni BEZ tłuszczu:) Szybkie i banalnie proste!:)Składniki:- 4
jajka- 150g
mąki orkiszowej pełnoziarnistej- 150g
mąki orkiszowej białej- 550ml
wody gazowanej- 1/3 łyżeczki
soli- 2 łyżeczki
ksylitolu- 3 łyżki
wiórków kokosowych- 1 puszka
mleka kokosowegoOddzielić
białka od żółtkek.
Białka ubić ze szczyptą
soli na sztywną pianę. W misce połączyć
mleko kokosowe z
żółtkami i ubić. Następnie dodać dwa rodzaje mąk i
wodę. Ubijać mikserem aż do uzyskania jednolitej masy. Jeśli ciasto wychodzi bardzo gęste, należy dodać więcej
wody, tak by na końcu powstała konsystencja lekko gęstej
śmietany.Ciasto delikatnie wymieszać z ubitymi na sztywno
białkami,
ksylitolem oraz wiórkami kokosowymi. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni(nie trzeba dodawać tłuszczu).
Smacznego!:)