Wykonanie

Z okazji jutrzejszego dnia babci, córki postanowiły upiec
ciastka. Długo szukały i wybierały ten jeden jedyny przepis wśród 1000 tak samo smakowicie wyglądających
ciastek. Ostatecznie padło na spiralki
czekoladowo-
waniliowe, które jak powiedziała córka, urzekły ją zarówno wyglądem jak i łatwością wykonania. Przepis znalazłyśmy tutaj .Składniki:-70g
ksylitolu(może być
cukier)-175g miękkiego
masła-230g
mąki orkiszowej-2 łyżki nutelli-1 łyżka
kakao- kilka kropli
aromatu waniliowegoMasło zmiksować z
cukrem i dodać
aromat waniliowy. Dodać
mąkę i szybko zagnieść ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy
kakao, nutellę i wyrabiamy. Oba kawałki ciasta(ciemne i jasne) rozwałkować na dwa w miarę równe prostokąty. Nałożyć jeden na drugi i delikatnie zawinąć w roladkę. Ciasto owinąć folią spożywczą i wsadzić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie, wyciągamy ciasto i kroimy na około 5 mm plasterki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Pieczemy około 15-20 minut w temp. 170 stopni C. Przez 2-3 minuty nie ściągać z blaszki(będą za miękkie). Po tym czasie można je położyć na kratce i studzić.


Smacznego!:)