ßßß
(ja piekłam ciastka na blaszkach do ciastek, ale nim je kupiłam, piekłam na blaszce z piekarnika - równie pyszne)200g margaryny2-3 łyżki cukru pudru1 szklanka mąki1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej2 żółtkamarmolada1. Miękką margarynę ucieramy mikserem wraz z cukrem pudrem.
2. Dodajemy żółtka i obie rodzaje mąk, miksujemy do powstania gładkiej masy.
3. Z masy robimy kulki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczamy je i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie pieczone w foremkach do ciastek). Ciasto jest rzadkie, więc co jakiś czas koniecznie maczamy ręce w zimnej wodzie. Na środku każdego ciastka robimy palcem wgłębienie, w którym umieszczamy marmoladę. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
4. Po upieczeniu zostawiamy ciastka do wystygnięcia na blaszce - ciepłe bardzo się kruszą.
