Wykonanie
Zupa z
wiśni zawsze kojarzy mi się z latem ... i słońcem :)Gotowałam ją zawsze, kiedy miałam dostęp do świeżych
wiśni, bo z takich jest najlepsza. Ponieważ taka owocowa zupa "chodziła" za mną już jakiś czas postanowiłam ugotować ją sobie z
wiśni drążonych ze słoika.Delikatna, wręcz aksamitna z dodatkiem domowych francuskich kluseczek w pełni zaspokoiła mój apetyt :)))

Składniki:słoik
wiśni dr ążonych (750ml)1
kisiel wiśniowycukier do smakukilka kropli
soku z cytrynyszczypta
cynamonuWykonanie:
Wiśnie przelewamy do garnka, uzupełniamy
wodą na tyle, ile chcemy uzyskać zupy. Dodajemy
cukier (do smaku), kilka kropli
soku z cytryny oraz szczyptę
cynamonu, który nada zupie przyjemny aromat. W miseczce rozrabiamy w małej ilości
wody 1
kisiel wiśniowy. Wlewamy na wrzątek. Zagotowujemy. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z
makaronem lub kluseczkami.Taka zupę super smakuje zarówno na ciepło jak i latem jako chłodnik na zimno.