ßßß Cookit - przepis na PASTA Z TWAROGU, MAKRELI W POMIDORACH I OGÓRKA KONSERWOWEGO

PASTA Z TWAROGU, MAKRELI W POMIDORACH I OGÓRKA KONSERWOWEGO

nazwa

Wykonanie

Szybka, prosta, niskokaloryczna pasta do pieczywa.
Dodatek makreli w pomidorach oraz ogórka konserwowego sprawia, że smakuje ona trochę inaczej niż ta, zrobiona z wędzoną makrelą.
Jest bardziej wyrazista i ostrzejsza w smaku. Ja uwielbiam wszelkie "mazidła" do chleba, więc i ta pasta bardzo mi smakuje :))
Składniki:
250 g twarogu
puszka makreli w pomidorach
2 ogórki konserwowe
1 mała cebula
1 łyżka ketchupu
sól
pieprz
Wykonanie:
Twaróg mielimy, blendujemy lub dusimy widelcem. Dodajemy makrelę wraz z pomidorową zalewą. Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do pasty. Całość solimy i pieprzymy do smaku oraz dodajemy łyżkę ketchupu. Mieszamy, odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Źródło:http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2015/02/pasta-z-twarogu-makreli-w-pomidorach-i.html