Wykonanie
Nie ukrywam, że jeśli chodzi o kotlet
schabowy to u mnie w domu sprawdza się jego naj, naj, najbardziej tradycyjna wersja: panierowany i smażony :( Inne formy są ... tolerowane ale bez prośby o ... dokładkę.Tak więc staram się wymyślać trochę inne formy dla "starego dobrego kotleta" .Dziś przybrał postać długich kąsków i podany został w towarzystwie frytek i surówki, co ... nawet ... wywołało pomruk zadowolenia: dooobry był obiad...Echhh... nie jest łatwo
mieć 2 facetów w domu :)))

Składniki:1kg
schabuprzyprawa do gyrosajajkobułka tartaoliwa do smażeniaWykonanie:
Schab pocięłam na długie paski. Obtoczyłam w
przyprawie do gyrosa. Przełożyłam na miseczkę i wstawiłam do lodówki na 3h. Następnie schłodzone kąski obtoczyłam kolejno w rozkłóconym
jajku i
bułce tartej.
potem już tylko na gorącą patelnię i smażyć obracając ze wszystkich stron. Podałam ze surówką z
kapusty pekińskiej.
