Wykonanie
Przepis na pełnoziarniste placki do tortilli. Można również zrobić je w wersji pszennej. Jeśli chodzi o farsz to ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia :)

Składniki:170 g
mąki pszennej pełnoziarnistej lub razowej1 łyżeczka
proszku do pieczeniapół łyżeczki
soliłyżeczka
oliwyok 3/4 szklanki letniej, przegotowanej
wodyprzyprawa do pizzy/
zioła prowansalskie - szczyptaWykonanie
Mąkę połączyć z
solą,
proszkiem do pieczenia,
ziołami i
wodą. Zagnieść ciasto. Dodać
oliwę. Wyrobić ciasto ok 4 minuty do momentu gdy nie będzie kleiło się do rąk. Odłożyć na 20-30 minut.Ciasto podzielić na 5 kawałków. Każdy cienko rozwałkować na stolnicy, talerzem wycinać kółka ok 20 cm i piec na rozgrzanej, suchej patelni do naleśników ok 30 sekund z każdej strony.Zostawić do ostygnięcia by zmiękły.Faszerować wedle uznania.Smacznego
