Dostałam piękną, pyszną, wielką dynię! Natychmiast przygotowałam ciasto dyniowe i tą sałatkę. Jest naprawdę bardzo prosta. U mnie to trochę było "czyszczenie lodówki". Sałatkęskropiłam super zdrowym olejem z pestek dyni i powiem szczerze, że wyszło bardzo ciekawie.Składniki:ok 100 g rukolipieczona dynia*- ok szklanka2 łyżki ugotowanej ciecierzycy - ostatecznie może być z puszkiwędzony łosośolej z pestek dyni- ok 2 łyżkisólpieprzsok z cytryny- łyżeczka*dynię pokroiłam w niewielką kostkę, przyprawiłam solą i pieprzemskropiłamolejem i piekłam ok 20 minut w temp. 180 stopni- ale trzeba ja obserwować żeby nie przypaliła się za bardzoWykonanie:Rukolę umyj, osusz i rozłóż na talerzu na którym będziesz podawać sałatkę. Ułóż łososia, posyp ciecierzycą i dynią (lekko przestudzoną). Olej z pestek dyni wymieszaj z solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Polej nim sałatkę. Podawaj od razu po przygotowaniu.Smacznego!