Wykonanie
Jeśli ktoś zapytałby mnie co najbardziej lubiłam jeść jako dziecko to zdecydowanie padłoby na kopytka. Najlepsze nadal robi oczywiście moja babcia. Bardzo często prosiłam ją żeby mi je robiła. A najbardziej lubiłam dość mocno podsmażone. Wtedy tworzy się na nich przepyszna chrupiąca skórka. I kiedy zrobiłam gnocchi z pesto od razu przyszło mi do głowy żeby je podsmażyć. Dodałam
rukolę, podsmażony
boczek,
mozzarellę i zmajstrowałam sobie naprawdę smaczną
sałatkę. Gnocchi możecie zastąpić kopytkami:)

Składniki:gnocchi lub kopytkagarść
rukoli4 plastry
boczkipół kulki
mozzarellioliwa sezamowa- opcjonalnieWykonanie:
Boczek pokrój w kostkę. Podsmaż przez chwilę a gdy będzie lekko przypieczony wrzuć gnocchi lub kopytka. Podsmaż często mieszając żeby się nie przypaliły. Gdy będą już przypieczone zdejmij je z patelni. Na talerzu rozłóż
rukolę. gnocchi z
boczkiem i porwij na kawałki
mozzarellę.
Skrop odrobina
oliwy sezamowej.Smacznego!