Wykonanie
            Kiedy kilka dni temu znalazłam ten przepis od razu wiedziałam, że muszę go zrobić. Od dawna wiem, że z 
cukinią można robić cuda. Pomysł jest absolutnie niesamowity i zaskakujący. 
Cukinia nie jest tak wyczuwalna, jakby się mogło wydawać i nadaje bardzo fajny smak. To idealna propozycja na szybkie, sycące i zdrowe śniadanie. Kilka 
razy zdarzyło mi się użyć 
masła migdałowego także z dobrym skutkiem:)

Składniki:400 g 
cukinii60 g 
płatków owsianych (użyłam pszennych)200 ml 
mleka (u mnie 
migdałowe ale może być zwykłe)1-1,5 łyżki 
masła orzechowego lub 
migdałowegoWykonanie:
Płatki zagotuj z 
mlekiem. Poczekaj aż zgęstnieją. Odstaw na chwilę aż trochę wystygnie. 
Cukinie pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do blendera. Dodaj 
mleko z 
płatkami i 
masło orzechowe. Miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Przelej do szklanki. Podawaj.Smacznego!