Wykonanie
To deser na życzenie mojej przyjaciółki która będąc u mnie ostatnio wyszperała go w książce Nigelli. Nazwa rzeczywiście jest genialna i bardzo oddaje klimat deseru. Nigella proponuje zrobić go w czasie Bożego Narodzenia ale obie uznałyśmy że to straszne ograniczenie. Dlatego powstała wersja letnia. Z
malinami. Deser jest fantastyczny! I naprawdę żenująco prosty! Wystarczy ubić
śmietanę, dodać
bezy z
malinami i gotowe. Bardzo polecam.
Składniki:500 ml
śmietany kremówki8 bezszklanka
malinmiód malinowy (lub inny)Wykonanie:Kremówkę ubij aż będzie sztywna. Pokrusz 7 bez i delikatnie wymieszaj je do
śmietany. Przełóż masę do miseczek posyp
malinami i ostatnią pokruszoną
bezą. Polej odrobiną
miodu. I zakochaj się w tym deserze bez opamiętania!Smacznego!