Wykonanie
Uwielbiam dobre
kabanosy i jedyne jakie kupujemy to te ze sprawdzonej masarni. One smakują najlepiej i mam pewność, że są z dobrego
mięsa. Skąd wiemy, że
kabanosy są oryginalne? Po charakterystycznym trzasku przy łamaniu. Ten trzask świadczy o kruchości
mięsa a także odpowiednim procesie suszenia i wędzenia. Niestety te pakowane są miękkie i za nic nigdy ich nie dałam rady złamać.Mój pomysł na szybką przystawkę to lekko pikantny omlet z dodatkiem
ziół oraz oczywiście
kabanosa.



Zapraszam po przepis, który bierze udział w konkursie Blog ze Znakiem Smaku, tutaj możecie poczytać więcej na temat kampanii.Składniki :* 3
jajka, najlepiej wiejskie* łyżeczka
mąki pełne ziarno*
kabanosy* łyżeczka suszonego bądź świeżego
lubczyku* ulubione
zioła* łyżka
masła


Przygotowanie :
Masło rozpuścić, dodać pokrojonego w plasterki
kabanosa.
Jajka ubić razem z
mąką, dodać szczyptę
soli oraz wszystkie
zioła. Dokładnie wymieszać. Masę wylać na
kabanosy, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z
chlebem i ulubionymi warzywami,
ziołami.