Wykonanie
Placuszki
bananowe będą smakowały i dorosłym i dzieciom. Najlepiej wykorzystać już bardzo dojrzałe
banany do tych placuszków, wtedy możemy nie dodawać
cukru i dzięki temu mamy zdrową wersję placków na śniadanie. Polecam spróbować!



Składniki :* dojrzały
banan*
jajko* 2 łyżki
jogurtu naturalnego* 5 łyżek
otrębów pszennych Sante* 3 łyżki
otrębów owsianych Sante


Przygotowanie :Rozgnieść dokładnie
banana, wymieszać z
jajkiem i
jogurtem. Dodać
otręby i wymieszać na jednolitą masę. Odstawić na 10 minut by
otręby napęczniały i po tym czasie możemy opiekać placuszki na suchej teflonowej patelni. Jeśli masa będzie za rzadka to dodajemy łyżkę
otrębów i mieszamy. Wszystko zależy od wielkości
jajka oraz gęstości
jogurtu naturalnego.Zapraszam na stronę sklepu Sante0raz na FB Sante