ßßß
Banany z dodatkiem pszennych płatków. Nie dość, że smaczne, to jeszcze bardzo syci, dzięki dużej ilości błonnika.Zapraszam!Wcześniejsze przepisy znajdziecie poniżej:#1 Trufle musli#2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym#3 Ciasteczka musli#4 Batoniki musli#5 Wafelki w czekoladzie i pszennej posypce#6 Muffinki truskawkowe z musli#7 Tropikalne racuchy8# Koktajl z truskawkamiKoktajl bananowySkładniki:2 garści płatków Fitella Płatki z pełnego ziarna pszenicy diet2 banany200 ml maślankicukier (opcjonalnie)Wykonanie:Banany obieramy ze skórki, łamiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do naczynia od blendera.Do owoców wsypujemy płatki, wlewamy maślankę i dokładnie blendujemy.
Koktajl pijemy od razu, ponieważ szybko gęstnieje. Duża ilość błonnika bardzo absorbuje płyny.Smacznego!Wartości odżywcze i energetyczne 100 g płatków z pszenicyWartość energetyczna : 370 kcalBiałko : 13,5 gWęglowodany : 64,4 g w tym cukry : 3,0 gTłuszcz : 3 , 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1 , 1 gBłonnik : 15 , 5 gSód : 0 , 7 g