ßßß
Korzystajmy, póki są. Ja w tym roku mam w planach włożyć ich dużo w słoiki i do zamrażalnika, aby zimą również się nimi cieszyć ;-).Koktajl najlepiej wypić od razu po przygotowaniu, później musli zaczyna absorbować płyny i nasz napój automatycznie gęstnieje.Wcześniejsze przepisy znajdziecie poniżej:#1 Trufle musli#2 Otrębowy torcik z kremem owsiankowym#3 Ciasteczka musli#4 Batoniki musli#5 Wafelki w czekoladzie i pszennej posypce#6 Muffinki truskawkowe z musli#7 Tropikalne racuchyZapraszam!Składniki:50 g Fitella Musli chrupkie truskawkowe200 ml mleka20 dag truskawekcukier (opcjonalnie)Wykonanie:Truskawki myjemy dokładnie, oddzielamy szypułki.Owoce wrzucamy do wysokiego naczynia od blendera, dodajemy musli, mleko, dokładnie blendujemy na jednolitą masę.Jeśli jest za mało słodka, dosładzamy ją wedle uznania.
Pijemy ze smakiem!Smacznego!Wartości energetyczne i odżywcze w 50 g produktu :Wartość energetyczna : 225 kcalBiałko : 4,8 gWęglowodany : 31,0 g w tym cukry : 9,1 gTłuszcz : 8 , 4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 2 , 6 gBłonnik : 3 , 6 gSód : 0 , 08 g