ßßß
 
            
         Przepis pochodzi z książki Ruth Reichl "Czosnek i szafiry czyli sekretne życie krytyka w przebraniu".Składniki:1 kg małej brukselki (oczyszczonej)3 łyżki oliwy z oliweksól, pieprzopcjonalnie 4 grube plasterki bekonu pokrojone w kostkęWykonanie:Piekarnik rozgrzewamy do ok. 250 st.Brukselki układamy na blaszce, na folii do pieczenia. Skrapiamy oliwą z oliwek, mieszamy aby oliwa pokryła je całkowicie. Posypujemy solą i pieprzem. Jeśli dodajemy bekon, to właśnie teraz, na wierzchu.
Przepis pochodzi z książki Ruth Reichl "Czosnek i szafiry czyli sekretne życie krytyka w przebraniu".Składniki:1 kg małej brukselki (oczyszczonej)3 łyżki oliwy z oliweksól, pieprzopcjonalnie 4 grube plasterki bekonu pokrojone w kostkęWykonanie:Piekarnik rozgrzewamy do ok. 250 st.Brukselki układamy na blaszce, na folii do pieczenia. Skrapiamy oliwą z oliwek, mieszamy aby oliwa pokryła je całkowicie. Posypujemy solą i pieprzem. Jeśli dodajemy bekon, to właśnie teraz, na wierzchu. Pieczemy, aż staną się ciemne i chrupkie, prawie spalone :)Smacznego!
Pieczemy, aż staną się ciemne i chrupkie, prawie spalone :)Smacznego!