Cześć :)Dzisiaj już 2 z kolei przepis na smakowity przetwór :)Ostatnio była to konfitura morelowa, teraz padło na marchewkę :)Jest pyszna! :)Polecam!Przepis pochodzi z gazety "Przyjaciółka".Składniki:1 kg młodychmarchewek (niewielkie)1 l wody1 łyżeczka soli2 łyżki miodu4 goździki4 łyżki rodzynekWykonanie: Pracę rozpoczynamy od umycia i obrania marchewek. Następnie kroimy je wzdłuż na 4 cześci, coś w rodzaju słupłow :).Wodę gotujemy z solą, miodem i goździkami, aż do wrzenia. Wkładamy do niej marchewki, gotujemy 5 minut, następnie dodajemy rodzynki i gotujemy jeszcze 3 minuty. Studzimy.Marchewki układamy ciasno w słoikach, zalewamy syropem, dodajemy rodzynki.Pasteryzujemy 30 minut, jest to czas od momentu zagotowania się wody.Smacznego!